2017. november 4., szombat

Anne L. Green: Elvarratlan szálak

Fülszöveg:

A szerelem a legveszélyesebb fegyver

Aiden Cross sorsa már a születése pillanatában megpecsételődött. Az anyja halála után alig pár hónaposan az olasz maffia elől egy tanúvédelmi program keretében Amerikába menekítik, ahol a nagynénje oltalma alatt felépítheti saját életét. Az új, szeretetteljes környezetnek hála, boldog lehetne, ám mégsem találja a helyét. Egyik zűrből a másikba keveredik. A múltjának titkai lassan benne is felszínre törnek, így visszatér olasz gyökereihez, hogy ráleljen önmagára.

Baleseti sebészként helyezkedik el egy római kórházban, ahol nemcsak a hivatásába vetett hitét kapja vissza, de rátalál a szerelem is. A tökéletesnek hitt boldogságot azonban beárnyékolja a balsors. A mindennapok részévé válik a megfélemlítés, zsarolás és korrupció.

Aria Bianchi határozott, ambiciózus rezidens, akinek életében az egyetlen fontos tényező: a munkája. Ám ez akarata ellenére hamar megváltozik, amikor feltűnik az új felettese Aiden személyében. A férfi humora, lazasága, lázadó életfelfogása lenyűgözi és magával ragadja a fiatal lányt. Közös jövőjük építésének útjában azonban egy leküzdhetetlennek tűnő akadály áll: a maffia.


A könyvről:

Cím: Elvarratlan szálak
Sorozat: -
Megjelenés: 2017
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 517
Borító: 5/4
Értékelés: 5/4.5

Szemszög: váltott szemszög

Kedvenc szereplő: Aiden és Aria
Nem kedvelt szereplő: Aria anyukája

Kedvenc jelenet: Római városnézés :)

Cetlik száma: 63

Miért? Mert Alex és Lexie története után muszáj volt a "kis" Aiden történetét is elolvasnom.

Ajánlom: Aki szereti Anne L. Green könyveit és a romantikus-erotikus történeteket.

Kedvenccé vált? Sajnos nem.

Első mondat: Péntek késő este volt.

Utolsó mondat: Megbecsülésre és tiszteletre építettünk, így többé már nem hibázhattunk.


Kedvenc idézetek:

"A legveszélyesebbek mégis azok a titkok, amelyeket magunkban temetünk el."

"A végzetet nem mindig lehet megtörni, de néha meghajlítható."

"Soha nem moshatom le magamról az apám által elkövetett bűnöket."

"Oda kell figyelnem a fontos pillanatokra, mert ezek azok, amelyek megismételhetetlenek."

"A szépség nem a tökéletesben, hanem mindig a tökéletlenben rejlik."

"…nem büntethetsz mindenkit valaki más hibájáért egy életen át."


Értékelésem (itt-ott spoilert tartalmazhat):

Őszintén bevallom, erre az értékelésre aludnom kellett egyet - na, jó, kettőt is.
A többi, más által írott történethez mérve, csodálatos, az Írónőhöz képest azonban… Egyáltalán nem állítom, hogy nem tetszett, mert az nem lenne igaz. Egy cseppet sem. Viszont afölött nem tudok elsiklani, hogy az elején azt éreztem, ez nem az Írónő szintje. Ennél ő sokkal lebilincselőbb történeteket alkot. Minden eddigi általam olvasott ALG könyv már az elején beszippantott és nem is eresztett még a könyv befejezése után sem. Ez azonban másnak ígérkezett. Az első pár tíz oldalt olvasva hiányérzetem volt, ám ezen egy idő után túllendültem. És akkor következett egy Anne-hez hű történet. Mert igen, kb. a századik oldaltól elkezdtem ráhangolódni a könyv hangulatára és innentől már nem mondhattam azt, hogy ez a történet más, mint a testvérkéié. Ezután minden megvolt benne, amit eddig az Írónőtől megszoktam. Volt itt izgalom, romantika, s persze öröm és bánat is. Hol az egyik érzelem, hol a másik. Anne L. Green könyveiben az érzelmi hullámvasút garantált, ez alól az Elvarratlan szálak sem kivétel.
Ha a helyszínválasztást nézem, nem tudok objektív lenni, bármennyire is szeretnék is. Mert hát Róma az Róma, és mindig is nagy szerelmem volt. Kicsit újra ott érezhettem magam. Bizonyos dolgok kapcsán nagyon is a valóságot írja le, ettől csak még realisztikusabbnak éreztem a történetet.
A karakterek, mint mindig, most is nagyon szerethetőek voltak. És igen, ilyen emberek tényleg léteznek. A nagylábon élő szépfiú, akinek egy hirtelen baleset következtében kinyílik a szeme és rájön, nem ilyen életet kellene éljen. Irány a változás. Ezzel szemben a lány, aki csak a munkájának él, és így érzi tökéletesnek az életét. Aztán jön a már említett szépfiú, aki mindent felborít. Tiszta káosz. Aztán majd minden a helyére kerül.
Ariát és Aident imádtam, főleg együtt kettejüket. Néha nem igazán értettem, mit miért csinálnak, de ez nem feltétlenül az ő hibájuk. Nem vagyunk egyformák és nem gondolkodunk egyformán. Ezért olvasunk - vagy hallgatjuk meg egymást -, hogy megértsük a másikat. Amire már más ALG könyvek olvasása során is rájöttem - s ami itt is megfordult a fejemben -, az az, hogy szinte minden problémát nagyon hamar meg lehetne oldani csupán azzal, hogy őszintén megbeszéljük a dolgokat és nem titkolóznánk és mártírkodnánk. Viszont nem ilyenek vagyunk. Pontosan olyanok vagyunk, mint a karakterek. Nem hiába, emberek vagyunk mind.
És akkor el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy miért is szeretem annyire az Írónő könyveit. Pontosan ezért. Mert valós szituációkat mutat be, a karakterek akár mi is lehetnénk, kár is lenne tagadni. Rózsaszín köd? Talán egy egészen picit ott lebeg a szemünk előtt, de nem cukormázas és nem is szirupos. Valós. Igazi.

Köszönöm az Írónőnek ezt a fantasztikus történetet, ismételten örültem, hogy olvashattam.

U.i.: Bocs, Aiden, de Adamet nem tudtad lepipálni..

A történet a fejemben

Kattints ide az eredetiért.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése